26. februar, startede arbejdet i vinmarken. Beskæringt af vinstokke, udskiftning af dårlige pæle og opstramning af tråd.
5. juni, planterne er i god vækst, og det er tid til beskæring.
Hver plante får lov at bære 8-10 skud, som gerne skulle give 16-20 klaser vindruer, hvilket er nok til en flaske vin.
27. Juni, tid til opbinding og fjernelse af sideskud for at planten ikke skal bruge kræfter på disse. Druesætningen ser fornuftig ud, nu skal de bare have lov til at udvikle sig.
Hvepse er ikke godt for de modne druer, og ikke behagelige når der håndplukkes. Når så ovenikøbet boet er i selve vinmarken, så skal det fjernes.
Start august var atter tid til fjernelse af sideskud og beskæring. Druesætningen ser fornuftig ud
20 september fik vi høstet Solaris. Store flotte klaser med sukkerindhold på 10,5. De blev straks afstilket og presset, udbyttet blev 80 liter, kunne have været større, men på det tidspunkt havde vandværket problemer med at skaffe os det fornødne vandtryk.
5. oktober gik vinhøsten igang omkamp med hvepsene. Rondo, Bolero og Acolon blev høstet.
Druerne blev straks afstilket, og Rondoen presset til rose’vin, mens Bolero og Acolon blev sat til 7 dages maceration, hvorefter den blev presset.
den samlede vinhøst står nu til gæring, ialt 300 liter, hvilket skulle give små 400 flasker.
Medio november er hvidvinen og rose’ vinen færdigklaret og flaskepåfyldning og propningen kan begynde. Næste opgave bliver påsætning af krympehætter og etiketter før lagring.